Initiatief wet schadeloosstelling klokkeluiders

Beste tweede kamerleden, Klokkeluider Ad Bos, heeft de overheid honderden miljoenen bespaard, door de bouwfraude openbaar te maken.
Hij heeft daar zelf grote schade door geleden, niet alleen financieel, ook in zijn mogelijkheden werk te vinden. En hij wordt nu ook nog achtervolgd door het OM, met en discutabele beschuldiging, waarmee het OM zijn rechtsongelijke praktijken demonstreert.

Voor de tweede kamer zou al lang duidelijk moeten zijn dat het voorbeeld van de financiele  mishandeling van Ad Bos, door onze maatschappij, nieuwe klokkeluiders voorkomt. Dus de vele andere fraude gevallen die nu nog spelen in onze maatschappij, komen niet aan het licht en blijven de gemeenschap extra geld kosten.

Daar kan de Tweede Kamer wat aan doen door het negatieve voorbeeld Ad Bos om te buigen in een positief voorbeeld.
Moreel leiderschap van de volksvertegenwoordiging, bijvoorbeeld in de vorm van een eenmalige toekenning van een bedrag, van bijvoorbeeld 5% van de vermeden fraude bedragen, bijv 15 miljoen.
Te betalen uit de begroting van Verkeer en Waterstaat

En verder een permanente klokkeluidersregeling waarmee klokkeluiders beschermd worden en kunnen rekenen op een schadeloosstelling.

Bij gebrek het huidige gebrek van een goede Klokkeluidersregeling, ontneemt de Tweede kamer onze maatschappij de winst die de Klokkeluiders kunnen brengen.

Geen regeling, geen klokkeluiders, blijvende fraude en kartel afspraken

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Initiatief wet schadeloosstelling klokkeluiders

 1. tandwielfabriek zegt:

  Avatar van tandwielfabriek
  Ik ben het met je eens dat klokkeluiders beschermd moeten worden. Maar dit voorstel? [Te betalen uit de begroting van……]?

 2. landheha zegt:

  Avatar van landheha
  Vroeger had martelaar zijn nog enige status en je wist wat het betekende. Moeten in de huidige maatschappij martelaren ook al een gouden handdruk krijgen?

 3. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Klokkeluider zijn, is gewoon een dienst die je tegen betaling verleent.
  Als er niet voor betaald wordt, wordt de dienst ook niet verleend.

  Aan de bouwfraude is te zien, welke bedragen er gefraudeerd werden.
  – een deel daarvan heeft de overheid terug gekregen, dankzij Ad Bos
  – de hogere alertheid op fraude en kartelafspraken, verlaagd de prijs. Verdienste Ad Bos.
  De meeste van die bedragen zijn van Verkeer en Waterstaat.

  De gemeente Nijmegen wilde tijdens de bouwfraude een brug laten bouwen. Ze vonden de offerte nogal hoog, maar de nederlandse aannemers waren allen ongeveer even duur.
  Nijmegen vond in belgie een aannemer die 25% goedkoper was. Die zat niet in het nederlandse bouwfraude circuit.

 4. landheha zegt:

  Avatar van landheha
  Sorry, maar wie gaat die dienst dan afnemen?
  We hebben al een heel circus van gekwalificeerde accountantskantoren en zo, die de bedrijfsrekeningen moeten goedkeuren. Daar leunt een heel circus van vertrouwen op.

  Ik heb het niet zo gevolgd, maar ik geloof niet dat die jongens zo’n ernstige duw hebben gehad in dit geval.

 5. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Met “dienst” bedoel ik dat de overheid het normaal moet gaan vinden dat voor de diensten van een klokkeluider betaald moet worden.

  Iemand die een organisatie iets meldt, waardoor ze grote schade kunnen voorkomen of lekken kunnen dichten, bespaart doe organisatie geld. Bij de bouwfraude is de overheid 100-den miljoenen gaan besparen, door de actie van Ad Bos.

  Dat is een dienst.

  Ad Bos heeft daarnaast zelf veel schade geleden, maar in verhouding een stuk minder dan die 100-den miljoenen.
  Het zou normaal moeten zijn dat in een klokkeluiders regeling, een schadeloosstelling is opgenomen.
  Minstend de echte gelden schade, maar als er grote besparingen tegenover staan, dan kan daar ook wel iets van naar de klokkeluider gaan.

 6. corrie van hoof zegt:

  Avatar van corrie van hoof
  Kabinet wil wederom niets weten van manco’s bij hun eigen onderzoekteams getuige de kwestie Isoleercel. Zij was er zeker van dat de toezichthoudende instantie juist werk heeft afgeleverd. Het verslag van de vertrouwenspersonen legt echter een zwak onderdeel in de onfeilbaar geachte bestaande systemen bloot. Nooit is eerder naar de vertrouwenscommissie haar signalen geluisterd laat staan erop gereageerd. Maar nogmaals laten we vooral goed overeind houden dat de toezichthouders FANTASTISCH werk doen en hebben gedaan. Waarom geeft het kabinet ze geen bonus voor het jarenlang onder de peyt houden van deze schrijnende toestanden?!
  Ik zou hraag met naam en toenaam willen weten wie er deel uitmaken van de toezichthouders.
  Meer luizen gevraagd in de pels maaar minder onder de pet.

 7. Ik ben een Haagse klokkenluider en het boeit de overheid niets als je misstanden aankaart. Behalve die kartelafspraken heeft politiek belang bij misstanden vanwege alle corruptie en chantage die ermee gemoeid zijn. Mijn advies is politiek afschaffen en burgerinitiatief volgen, want dat is niet gekoppeld aan egogedrag en zakkenvullerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *