Biomassa vergasser centrale is toekomst vaste investering

Om een of andere reden willen alle grote elektriciteits leveranciers een nieuwe, eigen kolencentrale bouwen. Waarschijnlijk zijn ze bang dat dat straks niet meer mag.
Zo’n nieuwe kolencentrale kost ca 3 tot 5 miljard. Om dat terug te verdienen moet zo’n centrale 40 jaar lang steenkool stoken.

Maar de komende 20 tot 40 jaar gaan we juist de duurzame energie samenleving realiseren, daar past geen kolencentrale bij. Straks kunnen ze die kolen-stroom niet meer in Nederland verkopen, en zitten wij met hun CO2 vervuiling.

Eigenlijk is het een domme strategie van de energie bedrijven, ze weten dat straks die fossiele stroom hier niet meer te verkopen is.
Essent, Nuon, Electrabel, Eon en RWE stevenen af op een kopersstaking. Wie koopt er straks nog stroom met CO2 vervuiling erbij?

Alleen bedrijven die vrijstelling krijgen van de minister om die CO2 uitstoot nog wel te mogen doen.

Straks werkt iedereen mee om het broeikasprobleem af te remmen, door duurzaam opgewekte stroom te kiezen. En die stroom komt dan niet van zo’n kolencentrale.

Greenpeace is een actie begonnen om de energie bedrijven op andere gedachten te brengen. Zie het rapport van CE, over de vergeten kosten

U kunt ook meehelpen door te stemmen op de website samenwerkenaannederland.nl

Het is veel slimmer om nu een biomassa vergasser centrale te bouwen.
Desnoods geven we de energie bedrijven toestemming de komende 5 jaar nog met steenkool te werken. Maar daarna moet het afgelopen zijn.
Een vergasser is een universeel apparaat, je kunt er steenkool of biomassa in stoppen, er komt gas uit, en daar maak je in een centrale stroom mee.
Een vergasser is een toekomst vaste investering. Shell heeft de techniek in het Limburgse Buggenum mogen ontwikkelen met ons geld. Nu bouwt het bedrijf dergelijke centrales aan de lopende band, in China… Ze zijn daar moderner bezig dan in ons achterlijke land.

Biomassa is de toekomst.
We gaan onze nieuwe, tropische toeleveranciers helpen met Jatropha plantages. Daarmee concurreren we niet met voedsel landbouw en ook het tropisch bos wordt er niet door bedreigd.

Jatropha groeit op arme woestijnige grond, daar wil niemand voedsel verbouwen.
Met de Jatropha plant kunnen wij de mensen daar vragen onze biomassa te verbouwen.

Dan kunnen Essent, Nuon, Eon, Electrabel en RWE rekenen op onze klandizie, tot we zelf stroom opwekken. dan zal de vraag naar centraal opgewekte stroom steeds verder dalen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *