Uw maandelijkse Klimaatkosten afrekening gaat naar nieuwe duurzame bronnen

Met het Stern rapport en de recente IPCC “Summary for Policy Makers, wordt er voor het eerst een prijskaartje gehangen aan het veroorzaken van het broeikas effect.
Ik stel voor dat onze regering voorstelt daarvoor een mondiaal fonds op te richten, en dat het bureau in Nederland mag komen.

Dat fonds gaat iedereen helpen met investeringen om de klimaatveranderingen tegen te gaan.
Dat is heel wat anders als het opvangen van de kosten voor schade. Elk bedrijf of instituut dat leeft van dijken, weg en waterbouw en watermanagement roept om het hardst dat de regering nu zwaar moet investeren in het omleiden van de Rijn en het inrichten van overloop gebieden. Maar dat kan nog best even wachten.
het is veel belangrijker de uitstoot van CO2 tegen ter gaan, te reduceren met investeringen in duurzame energie en energiebesparing. Als dat gebeurt met fossiele energie.

Dat klimaat fonds moet gevuld worden door degenen die CO2 produceren, Naar rato van de hoeveelheid die ze produceren.
Zo wordt het meteen belonend om de hoeveelheid verbruikte fossiele energie te reduceren.De vervuiler betaalt.
Natuurlijk komt het geld ook weer terug, maar het mag voorlopig alleen besteed worden aan investeringen die de CO2 uitstoot terugdringen. Zoals de bouw van windmolens, de bouw van fabrieken voor elektrische auto’s, die een factor 3 zuiniger zijn met energie.

Op onderstaande kaartjes van de OMI sateliet zijn de gebieden te zien, waar bijna alle CO2 uitstoot wordt veroorzaakt.
Van boven naar beneden, Europa, de VS en China.


Merk op dat de gassen boven land worden veroorzaakt, maar eenmaal boven zee op een of andere manier verdwijnen. Waarschijnlijk wordt het opgenomen in zee, ook boven land verdwijnen de gassen.

Deze kaarten tonen de hoeveelheid NO2, dat is wat anders dan CO2, maar de kaart is slechts een maat voor wie hoeveel moet inleggen in het klimaat fonds.
Het gaat om het op eerlijke wijze ophalen van geld om de schade zo veel mogelijk te voorkomen.

Maandelijkse waarde bepaling
Elke maand publiceert de OMI satelliet de metingen en wordt bepaald hoeveel dat moet kosten. De landen slaan dat op hunmanier om naar de vervuilers en zo weet iedereen elke maand waar ze op moeten bezuinigen, en waarvoor ze moeten omschakelen naar duurzame energie. Mensen die op Windstroom leven, betalen natuurlijk niet mee, of ze moeten nog een fossiele auto hebben en een CV ketel op aardgas.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Uw maandelijkse Klimaatkosten afrekening gaat naar nieuwe duurzame bronnen

  1. Gus Bolden zegt:

    Avatar van Gus Bolden
    Ik ben blij dat er mensen zijn zoals U die de dingen in de gaten houden.
    Gus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *