Zaltbommel gaat dik verdienen aan het klimaat

Milieu wethouder Romp, Groen Links, van Zaltbommel denkt nog in termen van Kyoto, duurzaam huisje hier, molentje daar. We doen wat projecten en ze zijn klimaatbestendig, dat dossier is zo geregeld, denkt hij…

Maar 10.000 auto’s passeren dagelijks over de A2 bij Zaltbommel. Het is een groen gebied, daar gebeurt niets aan het afremmen van het klimaatprobleem.
Aan het hoge water in de polders kun je aflezen wat daar in de verre toekomst gaat gebeuren: alleen maar water. De Bommelerwaard wordt over enkele eeuwen een zeearm
Maar zo ver is het nog niet .
Nu wonen er nog gewoon mensen in de regio Zaltbommel en Maasdriel. Mensen die zelf kunnen bepalen wat zij zelf willen bijdragen aan het afremmen van het klimaatprobleem.

In dat groene gebied past heel goed een rij windmolens die bij Zaltbommel de A2 kruist.
Die rij van 82 windmolens begint bij Woudrichem in het westen, Slot Loevestijn licht daar ook, de lijn kruist zuidelijk van Zaltbommel de A2 en eindigt bij Wijchen, regio Nijmegen.

Die 10.000 automobilisten zien straks maar een paar van die 82 windmolens, De rest is te ver weg. Maar wat ze wel weten is dat de mensen die in deze regio wonen met hun eigen windmolens de stroom opwekken voor veel meer dan allen hun eigen gezin.
Hier wordt duurzaam geld verdiend.
En meegeholpen het klimaatprobleem af te remmen
En meegeholpen onze maatschappij onafhankelijker te maken van leveranciers van fossiele brandstoffen, die kunnen vragen wat ze willen.

In de regio Zaltbommel doen de mensen dat allemaal samen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Zaltbommel gaat dik verdienen aan het klimaat

 1. Mephisto zegt:

  Avatar van Mephisto
  In België is er ecopower.be. Daar koop je een aandeel en zij staan er borg voor dat je stroom 100% groen is. Wachttijd: half jaar.. 😉

 2. eva zegt:

  Avatar van eva
  Zucht……!
  Je zult ongetwijfelt weer gelijk hebben, Henk.
  Maar waarom luisteren de mensen niet naar je?
  gr eva

 3. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  Waarom “zucht”?
  Dit is een mogelijkheid voor iedere burger zelf het heft in handen te nemen. En de eerste stap te nemen zich onafhankelijk te maken van de steeds hogere fossiele energie prijzen.

  Wat ik slechts doe is het verruimen van de keuze.
  En het is leuk, probeer het zelf maar op het wiki.
  Wijs een molen aan bij jouw in de buurt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *