Met Essent Groene stroom stook je de tropen op

De bulkcarrier Alisgloria wordt door Essent gebruikt om “landbouw afval” uit de tropen naar hier te halen. Dat verbrandt Essent dan in haar kolencentrales en zo mogen ze een deel van de stroom uit een kolencentrale als groene stroom verkopen.
Ik kreeg het “stroom etiket” van Essent toegestuurd. Als Groene stroom gebruiker zou ik met mijn stroom 0 gram CO2 en 0 gram radioactief afval hebben veroorzaakt.

En daar tonen ze dan op hun website, dit schip bij. Dat schip vaart natuurlijk op een soort fossiele brandstof, waarbij wèl CO2 vrij komt.
Dus die 0 gram CO2 kan niet kloppen.

Ze noemen 3 bronnen voor hun groene energie stroom 14% uit wind, 9% uit waterkracht, en de rest, 76% uit biomassa
Die biomassa is palmolie, een vloeistof die vast met een tanker wordt aangevoerd, en cacaoboon doppen en palmpit schilfers, het spul wat je over houdt als de oerwoud bewoners de palmolie pitten hebben aangevoerd naar de perserij en als de door hen verzamelde pitten zijn uitgeperst in de industrieele installatie.

Het is natuurlijk de vraag of hier sprake is van normaal landbouw afval. Essent noemt ook hout pellets, dat is gewoon tot korrels verwerkt oerwoud.
Als daar eerst oerwoud voor gesloopt is, willen we dergelijke “groene” stroom nog wel?

Kunnen we niet beter Essent met zijn kolencentrales de rug toekeren en zelf onze eigen stroom gaan opwekken? Met windmolens natuurlijk.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Met Essent Groene stroom stook je de tropen op

  1. Blew zegt:

    Avatar van Blew
    Blew vindt 23 aanbevelingen alleen niet genoeg! Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht. En reken maar dat de andere energiemaatschappijen uit hetzelfde hout gesneden zijn. Groene energie uit tropisch hardhout, een clusterbommenpensioen en wij maar indutten voor de kachel en denken dat we het nog niet zo slecht gedaan hebben. Wij Europeanen zijn verachtelijk.

  2. Henk Daalder zegt:

    Avatar van Henk Daalder
    Waarom zijn wij europeanen nu weer verachtelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *