De Wouter Tapes, rampzalig lijderschap

Deel 1 van de Wouter Tapes, geeft het beeld van een totaal gebrek aan visie bij de leider van de PvdA. Hij zegt het zelf in de film, “ik droom niet van politiek.”
Hoe komt een leider aan zijn visie? Wouter Bos weet dat goed te verbergen, ook in deel 2.
Misschien heeft de PvdA wel echt een visie-loze leider.

Toch heeft de PvdA een mooi verkiezings programma, en gelukkig wordt er nu naar gestreefd om een deel ervan te realiseren. Waarom die mensen met visie op de achtergrond houden, gun ze de eer van hun inbreng en visie!

Hopelijk gaat het leer en ontwikkelingsproces bij de top van de PvdA verder, zodat ze in de nabije toekomst meer zichtbaar leiderschap kunnen tonen.

Natuurlijk zit er in het verkiezings- en regerings-programma ook leiderschap, ze willen iets. Ook al doet de PvdA weinig transparant hoe ze daar aan komen.
Dat moeten ze ook nog leren, transparantie. En dan niet de exhibitionistische transparantie van een jaar lang een cameraploeg op je lip.

Het gaat bij publiek leiderschap om eerlijke transparantie over waarom je iets wilt en hoe je daartoe gekomen bent. Welke PvdA’er daarvoor aan de bron staan.
Toon de stromingen in de PvdA, en blijf ze voeden.

Dat geeft de visie betekenis, en schept ruimte voor nog betere visies.
Dat heet kennis economie….

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op De Wouter Tapes, rampzalig lijderschap

 1. pdestappert zegt:

  Avatar van pdestappert
  De laatste decennia is het de Partij van de Arbeid te doen geweest om de partij te handhaven en werkgelegenheidcreatie voor wie bij de partij hoort. Dit laatste elitaire standpunt kwam ik weer tegen toen een bejaarde over het Willem Dreeshuis, Amsterdam, vertelde, dat je alleen werd toegelaten als je ‘maatschappelijk verdienstelijk’ was geweest. De partij heeft altijd geleden onder het ideaal van talenten die zich waar moesten maken om de samenleving vorm te geven. Wie goed was op school, kreeg kans. Je moest het allemaal van huis uit al meegekregen hebben.De partij gaat nu ten onder aan deze kortzichtigheid, dat is waar Wouter Bos aan lijdt. ‘Visieloos’ is erg pretentieus en zou wel eens een politieke trend kunnen zijn. De trend vooral niets te willen beloven, dan kun je achteraf altijd zeggen:’dat heeft de Partij ook niet beloofd’.Ik ben van mening dat de partij opgeheven moet worden,omdat de allermeeste stemmers gewoontestemmers zijn. Er moet ruimte komen voor nieuwe partijen met goede moedige idealen zoals de ‘democratische sociocratie’. Arbeidsloos inkomen en verdeling van macht over alle individuen, zijn voorbeelden. Geen schijn realisme.Geen ambtenarencircuits die de burger de democratie ontnemen of opleggen. Geen bureaucratie die ooit de economische basis legde voor het nationaal socialisme. Integratie, zeker, maar dan ook integratie, geen vertegenwoordigers van minderheidsgroepen in de regering met andere en religieuze visies op de samenleving.

 2. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  het wordt in de documentaire ook gezegd.
  – Het CDA wil niets, hun inhoudsloze plannen kosten niets, en zijn risicoloos, daarom zijn ze populair in de peilingen.
  – De PvdA wil 100 dingen
  – Het CDA is er slechts op uit ons,de PvdA van die 100 vernieuwingen af te houden
  “En in de onderhandelingen houden ze er 50 tegen.
  Dat het CDA”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *