Bomen zijn bedrog

Michael Persson van de Volkskrant laat zien dat de organisaties “klimaat neutraal” en “trees for travel” veel geld opeisen voor hun “product”. Hij vergeet echter te vertellen dat de resterende paar euro niet eens echte CO2 compensatie opleveren.

Het bedrog is echter nog erger.
De CO2 die in het nieuwe hout wordt opgevangen, wordt daarna meteen weer vrijgelaten als het hout wordt verbrandt of als het een beetje later verrot.
Dus uw klimaatcompensatiegeld gaat naar nederlandse oplichters en het hout wordt uiteindelijk weer in CO2 omgezet.

Het klimaatprobleem, we produceren te veel CO2, wordt echt afgeremd als we CO2 voorkomen. Door bijvoorbeeld windenergie te kiezen. Of door dat hout uit een klimaatneutraal bos, minstens enkele duizenden jaren te bewaren, net als kernafval. Maar wie doet dat???
“Klimaat neutraal” strijkt alleen het geld op en wijst naar de bosbouwers. Die verkopen het hout uit het bos. Onderweg naar verbranding.

Windenergie is echt klimaat neutraal
Stel U investeert echt klimaatneutraal, geld in een windmolen. Dat stukje windmolen gaat met uw geld, CO2 vrije stroom produceren, en voorkomt daarmee dat er fossiele brandstof wordt verbrand.
En daarmee is het klimaat dan echt een beetje beter geworden.
Als we allemaal ons deel in een windmolen kopen, kunnen alle fossiele centrales op een laag pitje. Dat helpt echt om het klimaatprobleem af te remmen.
Met windmolens is klimaat neutraal echt simpel, effectief en transparant.
En het helpt echt om het klimaatprobleem af te remmen.
Hiermee kan klimaat neutraal wèl zijn beschadigde imago corrigeren

Michael, bijt de volgende keer eens door!

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bomen zijn bedrog

 1. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  De essentie vanhet bedrog van “de organisatie” zit niet in hun hebberigheid, maar in het feit dat ze geen CO2 aan het klimaat onttrekken.
  Het hout uit het bos bevat weliswaar ingevangen CO2, maar ze hebbenniet geregeld dat het hout, en dus de CO2, duurzaam aan het klimaat wordt onttrokken.

  Doordat dat hout binnen 20 tot 50 jaar weer verbrandt of verrot, komt de CO2 weer vrij.
  En om echt mee te helpen het klimaatprobleem af te remmen, moet ze er voor zorgen dat dat hout minstens enkele duizenden jaren in stand gehouden wordt.

  Dat doen “klimaat neutraal” en “trees for travel” niet en daardoor plegen ze gewoon plat bedrog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *