Waneer komt de concurrentie op de Kabel? NMA?

Onbegrijpelijk dat de NMA niets doet aan het monopolie op de kabel. De kabelmaatschappijen bakken niets van het internet aanbod. Ze hebben de beschikking over de bandbreedte om gemakkelijk ieder huis van een 100Mbit aansluiting te voorzien.
Als gebruiker van kabelTV ben je òf klant van UPC òf van die nieuwe grootste kabelTV leverancier, nu in handen van investeerders, die het dus alleen maar om gaat zo snel mogelijk meer geld uit de zak van hun klanten te kloppen.
En met hun monopolie moet dat gaan lukken.
Er zijn dan wel 2 kabelTV aanbieders in ons land, maar die concurreren niet, als klant zit je in het gebied van of de een of de ander.
Ik zit in het gebied van UPC en kan alleenkiezen uit UPC of UPC.
Kan ik dan overstappen naar een satelliet?
Ben ik dan veroordeeld tot de zender BVN? (Beste van Nederland?)
Dit najaar wordt ook het oude zenderpark uitgeschakeld, zodat ook via de TV antenne bniets meer te ontvangen is.

Dan de prijs, er wordt gezegd dat het ca 5 EUR per maand kost om een abonnee van kabel TV te voorzien.
Gemiddeld kost een abonnement iets meer dan 20 EUR per maand.
Dus de investeerder die al die kabelmaatschappijen opkocht is verzekerd van een positief resultaat, ook al doet hij niets.
Een jaar geleden concludeerde de NMA dat de prijzen niet excessief waren want “de arme kabelmaatschappijen gaan ook investeren in andere technieken en dat kost ook geld”. Misschien dat ze er nu anders naar kijken.
Om ze wakker te krijgen kunt u zelf als concument een klacht indienen op het webformulier van Consuwijzer. Beetje belerende titel, maar je “krijgt een email voor uw eigen administratie!”
Als je geen zin hebt om zelf een klacht te formuleren dan knip en plak je gewoon dit blog in dat formulier.

Dus NMA:
Ga nu even regelen dat kabelmaatschappijen concurrenten op hun kabels moeten toestaan.
Dan kunnen bijvoorbeeld internet leveranciers ook hun diensten aanbieden via de laatste km coax naar praktische ieder nederlands huis.
Ik ben geen fan van KPN, maar die is nu bezig om het aantal wijkcentrales sterk uit te breiden en dus dichter bij de klant te brengen, dan kunnen ze die ADSL2 aanbieden. Dart werkt alleen echt snel, als je binnen een km van de centrale zit. Verderweg neemt de snelheid af tot de gewone snelheid van gewoon ADSL.
En dat allemaal omdat de kabelmaatschappijen op hun monopolie blijven zitten.
Iemand doet zijn werk hier niet. NMA?

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *