Mensen die wìllen meedoen, kúnnen meedoen!

De VVD spreekt zichzelf tegen. Onzinnig om de WW te halveren. Je moet zorgen dat er werk is. Werk met toegevoegde waarde voor de maatschappij en tegelijk passen bij de talenten van de werkzoekenden.
Dus als de VVD zegt dat “wie mee wil doen ook mee kan doen”, dan zullen ze heel veel hoogwaardig werk moeten creeeren.

Dus geen ingenieur als tram conducteur, maar JSF ontwikkelwerk. Of het betere werk, de volgende 800 miljoen gaan we besteden voor hoogwaardig werk dat praktisch toepasbaar is voor een duurzamere maatschappij.
Duurzame toepassingen is de markt focus voor de komende 30 jaar, niet oorlog.
 
Meet duurzaam ontwikkelwerk kunnen nederlandse bedrijven veel meer omzet realiseren dan met die domme JSF’s. Slimme militairen spelen hun spelletje met op afstand bedienbare vliegtuigen.
Die zijn goedkoper, kleiner, en voor hetzelfde geld, kun je er meer verspelen.

Dezelfde technieken die nederlandse bedrijven met 800 Miljoen staatsgeld bij elkaar mochten knutselen, hoeven ze niet voor JSF’s toe te passen. Ze hebben het al uitgevonden. Het geld is uitgegeven. De nieuwe kennis die met dat staatsgeld is gerealiseerd, kun je ook heel goed benutten voor bijvoorbeeld lichtgewicht auto’s. Zodat we minder olie nodig hebben.
Hoeven we ook geen olieoorlog te voeren.

Efficientere motoren, lichter trappende fietsen, accu’s die langer meegaan, zelfsturende auto’s, auto’s die zelf botsingen voorkomen. Technieken die ze net hebben uitgewerkt met die 800 miljoen staatsgeld.
Ga dat NU nuttig inzetten.
Dure vliegtuigen uit de lucht laten schieten is zo dom.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Mensen die wìllen meedoen, kúnnen meedoen!

  1. de rookvogelwachter zegt:

    Avatar van de rookvogelwachter
    Juist, en het dan raar vinden dat er mensen zijn die de gevulde beker aan zich voorbij laten gaan en liever niet meedoen met die flauwekul, die hun talent liever niet verspillen aan JSF (of het nu het Junior Song Festival, of de Joint Strike Fighter is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *