Hirsi Ali had nog belangrijker voor ons land kunnen worden

Hirsi Ali is weggepest, dankzij dom gedrag van enkele tunnelevisie-landgenoten. Haar activiteiten waren er op gericht moslims vrij te maken. Velen van hen zitten nog wat vast in geloofsovertuigingen die wij als middeleeuws beschouwen.
Het christendom heeft enkele eeuwen geleden een soort crisis doorgemaakt, ook wel bekend als de hervorming, of verlichting. Dat was niet in een dag over, het heeft jaren geduurd, en bij mensen die we tegenwoordig met “stijl” karakteriseren, zie je soms nog stukjes van die middeleeuwse opvattingen terug.
Hirsi Ali was bezig de moslims te helpen ook een dergelijke verlichting door te maken.
Hoewel dat tot ophef leidt en zal leiden, is dat beter dan de middeleeuwse opvattingen in onze maatschappij negeren en afwachten tot ze tot terreur activiteiten leiden.

Door iemand als Hirsi Ali weg te pesten, ontnemen we onze maatschappij een effectieve mogelijkheid onze moslims vooruit te helpen in onze westerse samenleving.
Nu zulen we haar veranderings kracht van een afstandje moeten proberen te benutten.

Door deze waarde van Hirsi Ali voor onze maatschappij, vind ik het volstrekt gerechtvaardigd haar het ere-nederlanderschap te geven.

Verder stel ik voor de onuitvoerbare inburgeringswet te vervangen door een examenstelsel.
Je moet examen doen om een verblijfs en werkvergunning te krijgen.
Een goed vluchtverhaal laat je slagen maar ook een heel belangrijke competentie , belangrijk voor onze maatschappij, laat je slagen.
Bijvoorbeeld topscorer in de eredivisie, en de nederlandse taal machtig zijn in woord en geschrift.
Of een andere vaardigheid waar bedrijven geen nederlanders voor kunnen vinden.

Zo kun je toch onderscheid maken tussen de ene en de andere nieuwkomer die hier wil blijven.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Hirsi Ali had nog belangrijker voor ons land kunnen worden

 1. Tomaso zegt:

  Avatar van Tomaso
  Meneer Daalder,

  Mag ik hier even hartelijk om lachen. Het wordt steeds gekker. Weet u zeker dat u zou slagen voor dit examen?

  Uw voorstel ziet er uit als een losse flodder. Heeft u enig idee waar u het over heeft? Hoe had u zich dit in de praktijk voorgesteld? Ik heb het donkerbruine vermoeden dat uw examenstelsel nog slechter uitvoerbaar is dan de voorgestelde inburgeringswet.

  Overigens, de huidige topscorer in de eredivisie is gewoon een Nederlander, is tweede (Arveladze) ook goed genoeg? Wanneer u doelt op Kalou, die werd slechts 5e, of is dat ook nog steeds voldoende voor het Nederlanderschap?

  Is dit het meest innovatieve wat u te bieden heeft? Laat dan maar.

 2. IsisNedloni zegt:

  Avatar van IsisNedloni
  Ik sluit me helemaal aan bij je woorden en doe als een ode/eerbetoon/cadeau een schilderij DEPORTATIE aan haar cadeau…voor haar moed, haar waardigheid en intelligentie

 3. Dikke Leo zegt:

  Avatar van Dikke Leo
  En zo worden er duizenden mensen weggepest. Vluchtelingen maar ook zieken, bejaarden, Rotterdamse Zwervers die geen mens kwaad doen(opgesloten tegen vrije wil in Drenthe) …. En ga maar door. Dit land wordt geregeerd door economische fascisten.
  Bah.

 4. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Het is toch veel handiger om afhankelijk te zijn van iets waar je zelf wat aan kunt doen, een examen, dan het oordeel van een rechter.

  Maar waar het mij eigenlijk om gaat is te laten zien dat er best alternatieven zijn dan te verklaren dat de ENIGE manier om met vreemdelingen om te gaan is “Regels is regels” te roepen.

  Het zou best kunnen dat een praktischer en minder rigide toelatings beleid mogelijk moet zijn.
  Je kunt altijd plafonds voor verschillende categorieen toetreders instellen.

  Van mij mag Kalou best nederlander worden, ik vind het alleen een beetje zwak van hem en zijn club dat dat hangt om zijn zakken voor het inburgerings examen.

  Als club zorg je er toch voor dat zo iemand voldoende training krijgt in zo’n examen?

 5. albert van der vliet zegt:

  Avatar van albert van der vliet
  Iemand wegpesten is een proces. Dat heeft Verdonk niet gedaan. Zij heeft een enkel besluit genomen over fraude bij de naturalistie.
  Een islamitische zuil emancipeer je niet door deze op te blazen.

 6. capablanca zegt:

  Avatar van capablanca
  het is goed dat ze opgerot is, zij veroorzaakt in dit land meer problemen,dan tien duizend rotmarokaantjes bijmekaar,RITA BEDANKT.

 7. albert van der vliet zegt:

  Avatar van albert van der vliet
  Als het aan Hirsi Ali had gelegen had ze alle moslims uit Nederland weggepest. Inderdaad: dan was ze belangrijk geworden voor Nederland, maar in welke betekenis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *