Den Haag beslist over de markt voor ECO-auto’s

In Stockholm is de belangstelling voor ECO-auto’s EXPLOSIEF gestegen. Dat komt door de overheidsbeslissing dat je met zo’n auto gratis de stad in mag, ouderwetse auto’s moeten het standaardtarief van 10 Kr betalen.
Dit is een voorbeeld waarmee onze regering NedCar een zetje kan geven, door voordelen te definieren voor voertuigen die bijNedCar gemaakt kunnen worden.
Ik heb daar al eerder over geblogd. Hier, hier en hier o.a.

Hoe ver moet je als commentator nu gaan om dergelijke voorbeelden in Den Haag onder de aandacht te brengen? Zijn ze daar nu werkellijk zo afgestompd dat ze dit soort nieuws niet meer oppikken?

Het is een win, win, win situatie: een nederlands produkt om trots op te zijn, die onze innovatoren aan het werk zet, de lucht schoner maakt en de staat weinig kost omdat er aan verdiend wordt. We gaan graag de juiste auto kopen al je daarmee elders voordeeltjes binnenhaalt.
Bovendien treden we weer op als gidsland, want de EU zakt weer weg waar het gaat om zuiniger auto’s. En dit is nog wel een amerikaanse bron. Greencarcongresss.com
Je vind er een keur aanmogelijkheden, die elders in de wereld al worden toegepast.
De korte termijn denkers uit de politiek kunnen er zien hoe snel de rest van de wereld op ons uitloopt, en achter onze horizon verdwijnt.

Dit is bijvoorbeeld een schoon studiemodel van Mitsubishi.
Als den haag nu zodanige voorwaarden schept dat zo’n type een goeie deal wordt, dan zal Mitsubishi zeggen, dat ze nog wat op de plank hadden liggen, waar toch zomaar een markt voor blijkt te zijn.

Maar ja daar heb je een minder fanatsieloze regering voor nodig, eentje die ook eens naar buiten kijkt. Zo stiekem onder het randje van de haagse kaastolp door. En dan even net doen of ze ook echt een visie hebben op waar het met het land naar toe kan gaan.
En waar dan  ook uit blijkt dat ze er ook nog over hebben laten nadenken en lang genoeg geluisterd hebben, dat ze de indruk  kunnen wekken ook echt te begrijpen wat ze zelf zeggen.
Elders staat de innovatie niet stil, wij hun stemmers, en zij daar onder de stolp negeren het veel te veel. Dat apatische komt ons nog duur te staan.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Den Haag beslist over de markt voor ECO-auto’s

 1. mathias zegt:

  Avatar van mathias
  Deze regering is pro-broeikaseffect en anti-Nedcar.
  Ze zijn ook pro-zichzelf, leven in een zeepbel en kussen de kont van Amerika.
  Mathias

 2. h.groen zegt:

  Avatar van h.groen
  Ik ben het met je eens. Het ontbreekt dit kabinet volledig aan enige visie op de toekomst. Liever leunen ze achterover en te kijken wat de rest van de wereld doet. Het is niet voor niets dat nederland de afgelopen jaren, zijn leidende positie of verschillende fronten is kwijtgeraakt. Alles in het kader van……Tjsa in het kader van wat eigenlijk?

 3. Maurits Ch. van Holtz zegt:

  Avatar van Maurits Ch. van Holtz
  Over welk type Ecocar hebben we het?!

 4. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Ik heb er een link naar een nieuwsbericht, bij gezet.
  Het gaat over een auto met elektromotoren in de wielen. Eigenlijk is hij veel te groot voor de reizigers die in ons land dagelijks de file vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *