De energie revolutie moet gemáákt worden

fotoEén zinnetje en wetenschapsjournalisten Michael Persson en Xander van Uffelen vallen door de mand.
Hebben ze net een heel artikel zitten maken door uit 2 rapporten over te schrijven, en dan staat er ineens: als het niet waait, staan de windmolens stil en bij storm doen ze het ook niet.
Daarmee geven ze aan dat ze niet hebben begrepen waar het bij het energie probleem om gaat, energie met zo weinig mogelijk CO2 uitstoot. Het is niet erg als een windmolen een keer stilstaat, dan gebruiken we even wat meer fossiele energie, als we maar zorgen daar zo weinig mogelijk van te gebruiken. Daar gaat het om, en dat doen die windmolens. Was dat een laatste restje kernenergiewens?

Wat is uw favoriete stap in de komende energie revolutie?

Waarom pennen de volkskrant journalisten nu opnieuw over, dat windenergie te duur is, terwijl ze nog weten dat dat geldt bij een olieprijs van 30 dollar per vat, terwijl het nu al echt 60 is en de voorspelling voor de komende 10 jaar richting 250 dollar per vat is.

Er wordt al gepraat over het ontkoppelen van de gasprijs, los van de olieprijs, want waarschijnlijk wil Zalm niet dat zijn opvolger net zoveel binnenharkt als hijzelf met het nederlandse aardgas.
Die overwinst zou nu jiust geinvesteerd moeten worden in het zelf maken van de energierevolutie.

– In Nederland ontwikkelde zuinige autos. Een nederlands laag-verbruikslogo met parkeervoordelen.
– Enkele concurrerende zonnecel fabrieken die de zonnecellen voor alle daken in nederland gaan maken, ter vervanging van de europese kerncentrales. Dat gaat veel werkgelegenheid opleveren.
– Een windenergie wet vanuit de tweede kamer, waarmee elke nederlander het recht krijgt te participeren in een regionaal windpark. Die door die wet in elke regio komen, verplicht

Waarom duurt het toch zo verdomde lang voordat deze ministerploeg toegeeft dat hun houdbaarheids datum al lang is verstreken? Dat breekt ons en hen straks op, bij de tweedekamer verkiezingen.

Wat zou úw revolutionaire energieverandering zijn, als u de baas was in ons land?

Mocht u de foto niet herkennen, het zijn enkele betrokkenen bij 2 windmolens bij Kerkrade, daarbij hadden de omwonenden de mogelijkheid een participatie van 2600 EUR te kopen, zij zijn dus mede-eigenaar, maat, geworden van die molens, Voor de komende 10 jaar.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op De energie revolutie moet gemáákt worden

 1. Just Hovens Greve zegt:

  Avatar van Just Hovens Greve
  Ik ben bang dat zonnecel idee voor elk huis te hoog gegrepen is. De energie die het kost om zo’n paneel te maken zijn nog heel hoog,dus zullen veel mensen liever voor “oude” energie bronnen kiezen.Verder,kerncentrales stoten geen co2 uit,ik denk dat alle fabrieken die zonnecellen gaan maken dat wel in grote mate zullen doen.
  Je idee om in Nederland zuinige auto’s te laten ontwikkelen zie ik wel als mooi idee.

 2. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Het is acherhaald dat zonnecellen zo veel energie kosten om te maken. Dat geldt voor cellen die uit plakken silicium worden gezaagd.
  De zonnecel van de komende jaren wordt “gesputterd”
  Dat levert heel erg dunne zonecellen op, minder materiaal, dus kost dat minder energie.
  Overigens, ook een dakpan kost energie, dat hoeft ook niet meer bij een goed ontworpen zonnepaneel.

  En waarom mag het geen CO2 kosten om eenpaaraat te maken dat voorkomt dat we steenkool en aardgas in CO2 moeten omzetten?

  Het bedrijf Scheuten Solar (Venlo) vraagt toevallig net iemand met proces-ervaring met dunnelaag zonnecellen en kennis van de technieken, SEM, EDX en RAMAN (ik moet nog uitzoeken, wat dat betekent)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *