Tunnelvisie Islam, het licht aan het eind heet vrijheid!

fotoOp de forum pagina 12, wanneer heeft de krant echt zoveel lezersmeningen?, mocht pupliciste en verpleegkundige Fadoua Bouali etaleren hoe het komt dat we zoveel opvallende problemen hebben met de belijders van de Islam. Dat komt volgens dat artikel omdat Islam belijders uitsluitend naar zichzelf kijken en niet naar de omgeving om hen heen. Egocentrisch met oogkleppen. Althans dat demonstreert deze publiciste in haar artikel. Volgens haar is het verkeerd om nu al blootgesteld te worden aan een nieuwe film van Hirsi Ali, omdat ze als moslims nog moeten bijkomen van Submission 1. Door haar uitsluitend op de islam gerichte visie ontgaat het Bouali dat we in west europa meer aan ons hoofd hebben dat de islam. Dat die films ook nuttig kunnen zijn voor mensen die niet zo dicht bij de Islam staan. Je hoeft er niet naar te kijken. Naar de normen van onze samenleving zou ze die islam wat minder serieus moeten nemen. Ook eens naar andere mensen kijken die zich niet met islam bezighouden en zich verbazen waar die moslims zich toch allemaal druk om maken. Ik kijk uit naar een nieuwe film van Hirsi Ali, niet vanwege de onrust, maar voor de visie die er in tot uiting komt. Dat is wellicht nieuwe informatie en kans op nieuwe inzichten, iets waar moslims ook eens op zouden moeten letten, nuttige prikkels van buiten hun kleine wereldje. De wereld buiten de Islam is zoveel groter dan daarbinnen. Neem een beetje afstand en neem het geheel van de Islam in de westerse wereld in ogenschouw, en geniet van de vrijheid, dat dat kan. Hier.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Tunnelvisie Islam, het licht aan het eind heet vrijheid!

 1. Denkwater zegt:

  Avatar van Denkwater
  De vraag is wel, of je het op de spits moet drijven. Als de inhoud [van Submission 2] ondergesneeuwd raakt onder onderbuik gevoelens, dan spreekt de visie andere taal dan oorspronkelijk de bedoeling was. Zo flexibel wordt wel met inhoud omgesprongen.

  Opnievorming, dat is het vraagstuk hier. Zie ook:

 2. Denkwater zegt:

  Avatar van Denkwater
  Pff. Hoe werkt dat nou, linken in een reactie.

 3. anoniem zegt:

  Avatar van anoniem
  http://www.volkskrant.com/weblog/pub/blogs/entry.php?id=14755

  Gewoon het voorbeeld natypen en dan tussen de aanhalingstekens je link plakken en tussen de > en de afsluiter een stukje tekst dat gekleurd moet worden, met daarachter de link… het is zo simpel!

 4. Qabouter zegt:

  Avatar van Qabouter
  Oeps… vergeten naam in te vullen… anoniem was ik dus.

 5. j nivard zegt:

  Avatar van j nivard
  Integratie heeft twee kanten en betekent ook dat de Nederlander zich moet aanpassen aan het feit dat er ruim 1 miljoen moslims rondlopen. Hoe is gesteld met onze belangstelling voor:
  http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/051116fosfor/index.shtml#
  http://www.vpro.nl/programma/buitenhof/afleveringen/24496395/items/24772676/
  http://%20www.hrvc.net/news2004/28b-5-04.html

 6. Isis Nedloni zegt:

  Avatar van Isis Nedloni
  Aan Nederlanders aanpassen…ik zou niet weten wat ik me daarbij moet voorstellen,behalve dat ik me zoveel mogelijk aan de grondwet houd…Hoe ik me aan Moslims zou moeten aanpassen is een voor mij nog grotere vraag? Ik vind je artikel een goede insteek hebben waarbij het gezicht/de visie meer naar voren is gericht in plaats van naar de stilstand van nu.Gewoon doorgaan met de vrijheid van kunsten en is inzicht krijgen de basis oplossing.Inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *