Kernenergie, onze bestuurlijke bewustzijns vernauwing

fotoDe heer Blair kiest in Engeland voor véél extra werkgelegenheid in de beveiligings en big brother sector. Want hij wil weer meer kernenergie. Dat is zoiets als het aan de keukentafel demonteren van een handgranaat en aan het eind tot de ontdekking komen dat je die pin toch nodig hebt om het veilig te houden. Dus zit je daar met een kritisch explosief in je handen. Als je loslaat is het afgelopen met jouw wereld op dit moment. Tijd voor een ander, ruimer bewustzijn. Wat wilt u?: – een verplichte bijbaan in de beveiligings en big brother sector, een stasirol omdat we zoveel gevaarlijk kernafval gerelateerde spullen overal hebben liggen. En in elk journaal aandacht voor de altijd voortdurende zoektocht naar kanker-behandelingen? – of gewoon vrij en uitzicht op een ecologisch landschap met veel windmolens? En welk scenario is het pretigst voor uw kinderen? We zouden ons bewust kunnen worden van al die overvloedige energie om ons heen. Vooral in de vorm van wind en zonnewarmte. Geen draaiende wieken is gewoon niet autorijden. Waarom mogen er nog huizen en kantoren gebouwd worden die een CV nodig hebben? Zonder is technisch allang mogelijk. Dus moet het ook. Waarom accepteren we nog zware ijzeren auto’s met een rendement van 10%? Elektrisch aangedreven, kan autorijden met 40 tot 70% keten efficiency, dus moet het ook. In Noorwegen wordt niet gepraat over de combinatie windenergie en waterstof opslag, daar zijn ze vorig jaar al begònnen. Het is nog een proef, maar die proef toont wel echt aan dat je een eiland permanent stroom kunt leveren met windenenergie. Als er te weiig wind is, wordt de opgewekte waterstof gebruikt. Texel is een mooi voorbeeld van de nederlandse dom tolerante mentaliteit. Ze willen een ècht duurzaam eiland worden, maar pas in 2030, als de hele wereld al duurzaam is.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Kernenergie, onze bestuurlijke bewustzijns vernauwing

 1. aad zegt:

  Avatar van aad
  Windenergie is volkomen nutteloos. De capaciteit is simpelweg te laag. En daar valt ook niet zoveel aan te verbeteren, wind is wind, je kunt het niet harder laten waaien. Windenergie kan gewoon nooit meer dan een paar procent van de energiebehoefte leveren. Dat is de gigantische investering niet waard.

 2. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Sorry Aad, je zit er helemaal volslagen naast.
  Er is net genoeg wind om alle stroom die nederland verbruikt, met Nederlandse wind op te wekken.
  Maar dan zijn er wel veel windmolens nodig.

  En dan hebben we nog het gigantische overschot aan zonnewarmte

 3. Ramirezi zegt:

  Avatar van Ramirezi
  Het grote nadeel van windenergie is dat je toch energiecentrales moet bouwen. Want het kan ook wel eens niet waaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *