Het geld klotst weer tegen de plinten

fotoZou het beginnen van een nieuwe onderneming niet veel beter zijn? Een stuk new business! Is het echt het beste om als een boekhouder uit te rekenen welke concurrent of partner het beste is over te nemen? Denk eens aan het begrip biodiversiteit. Zou er in het bedrijfsleven ook niet sprake zijn van ondernemersecologie? Door al die overnames gaat veel ondernemerschap verloren. Of heb ik het hier mis? Als je dan toch met je enkels in het geld staat en al managend bedenkt wat er met dat geld moet gebeuren, denk je dan nooit aan al die maatschappelijke problemen? Zit daar geen opening om al ondernemend iets te proberen? Te ondernemen? Zou het laten beginnen van een nieuwe ondernemer en onderneming niet veel meer nut hebben dan een overname? Is het niet veel leuker, spannender en inspirerender als meer managers beginnende ondernemers gaan coachen. En hen zo te laten leren zelf ook ondernemender te worden. Zo wordt de ondernemersecologie verrijkt met nieuw DNA, en veel meer winstkansen dat bij een berekenende overname. En het is nog veel leuker ook. Vooral als je toch nog kunt kiezen wat er met dat geld moet gebeuren. Ik heb nog een idee voor een schone autofabriek.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Het geld klotst weer tegen de plinten

 1. Jane zegt:

  Avatar van Jane
  Euh, ik denk dat het andersom is, dat de beginnende ondernemers de managers moeten coachen in het nemen van risico’s. Ik denk dat menig manager al murw geslagen is van reorganisatie op reorganisatie, en neemt zijn dagelijkse beslissingen meer op basis van intern politiek, dan met gezond verstand en ondernemerschap.

 2. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Helmaal mee eens,
  onderaan mijn stukje geef ik ook de strategie mee dat ze als manager of boekhouder die nieuwe ondernemers kunnen coachen, en zo zelf opnieuw kunnen leren ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *