Velotaxi in Eindhoven

fotoEen trapauto met elektrische hulpmotor, waar je ook nog passagiers mee kunt vervoeren. Bedoeld voor korte ritjes in de stad. Op de website van Velotaxi.nl is ook nog te lezen dat deze voertuigen 4m2 reclame ruimte hebben. Dat is te zien. Ik heb alleen nooit begrepen wat de rabobank heeft met milieuvriendelijke activiteiten, bij die bank denk ik altijd meteen aan overbevolkte varkens- en kippenstallen. Bio -industrie en de stankl van vers uitgereden mest en duurder water omdat die door de rabobank gefinancierde rommel al heel diep is doorgesijpeld. Deze Velotaxi chaffeur is eigenlijk topsporter, want fietsconditie is hard nodig met een fiets van 115? kg en met passagiers, maximaal 400 kg Gelukkig is er een hulpmotortje, want anders zouden ze hellinkjes niet op komen. Helaas is de motor en de accu te klein om van licht werk te kunnen spreken. Eigenlijk geven dit soort voertuigen een stad net zo’n duurzaam imago als gratis parkeren voor ZEV’s. Dit zijn overigens ook ZEV’s. Het is wat anders dan de Twike, maar even goed het begin van schoner stadstransport. Hopenlijk heeft de volgende versie een sterkere aandrijving. Bij TNO weten ze hoe het apparaat lichter geproduceerd kan worden. Op een tentoonstelling bij TNO eindhoven, in het kader van de Dutch Design Week, was de ongelofelijke lichtheid van magnesium te voelen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Velotaxi in Eindhoven

 1. jacob hesseling zegt:

  Avatar van jacob hesseling
  niks voor mij, ik heb zo’n electrisch bakkerswagentje nodig ! coop bakkers

 2. Philipp Pelster zegt:

  Avatar van Philipp Pelster
  Geachte heer Hesseling,

  excuse me my dutch is poor, so i write in english.
  I want to buy such an ‘velotaxi’ for private use. The problem is here in Germany they are not available to buy.
  My qustion: Can i buy one in the netherlands? Do you know a shop where they are sold?

  Met vriendelijke groet
  Philipp Pelster

 3. Henk Daalder zegt:

  Avatar van Henk Daalder
  The velotaxi.de website has http://www.velotaxi.de/php/main.php?id=5&lang=en

  Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *