Van BLOG tot overheidsbeleid in 12 dagen, zie van Geel over Gratis parkeren voor ZEV’s

fotoOp 17 okt schreef ik een blog: Met je ZEV gratis de parkeergarage in. En op 14 okt de Twike, die in Londen al gratis langs de Congestion Charge mag. En vandaag, op 29 okt komt onze milieuminister, van Geel in het nieuws met het voorstel: Schone auto mogelijk goedkoper parkeren DEN HAAG – Een parkeervergunning voor schone auto’s gaat in de toekomst mogelijk minder kosten dan een voor luxe terreinwagens. Staatssecretaris Van Geel (Milieu) wil gemeenten de mogelijkheid geven voor zuinige en minder milieuvervuilende auto’s minder in rekening te brengen. Samen met minister Remkes (Binnenlandse Zaken) werkt Van Geel hiervoor aan een wetswijziging, liet hij zaterdag via een woordvoerder weten. Het parkeerbeleid blijft evenwel een zaak van de gemeenten. Volgens Van Geel is een van milieuprestaties afhankelijk vergunningentarief in Zweden al een succes. Hij denkt de maatregel per 1 januari 2007 in te voeren. Ik vind dit een goede stap, maar we zijn er nog niet. De windenergiewet, wetsvoorstel-in-wording wacht nog op een reactie.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Van BLOG tot overheidsbeleid in 12 dagen, zie van Geel over Gratis parkeren voor ZEV’s

 1. anoniem zegt:

  Avatar van anoniem
  Henk: volgens mij moet je de hoofdtitel veranderen want hij gooit de layout op de voorpagina door elkaar

 2. jacob hesseling zegt:

  Avatar van jacob hesseling
  Henk voor welke portefeuille ga jij in een volgend milieu vriendelijk kabinet? Ik steun je!

 3. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Ik wil de eerste mannelijke minister van verkeer worden.

  En, let op, ik deed al in 1988 een succesvol roadpricing project, in Oslo.
  Weet alleen niet hoe dat nu functioneert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *