Met je ZEV gratis de parkeergarage in, laat je SUV maar staan

fotoZEV’s, autos zonder uitstoot, houden de stadslucht schoner. Zie voorbeeld. Alleen zijn ze ogenschijnlijk nog veel te duur. Maar wel onverslijtbaar. Toch zullen we moeten overstappen op wat schoners. ZEV’s zouden een goede tegenstatement zijn voor de SUV’s. Onze huidige vieze auto’s hebben tot gevolg dat we net zoveel vieze lucht opsnuiven alsof we straffe rokers zijn. Die rokerslucht is zowel binnen als buiten, “stoppen met roken” kan helemaal niet. Tenzij we massaal over stappen op schonere auto’s. Een manier om dat te promoten is ZEV’s gratis toegang geven tot parkeergarages en andere parkeerplekken in de stad. Aanvankelijk hoeven dat soort auto’s nergens te betalen en als het aantal begint toe te nemen, dan kunnen de populaire parkeerplekken weer langzaam minder gratis worden. Ze moetennatuurlijk wel voorzien worden van stopcontacten om de accu bij te laden. Anders staat de wethouder niet in de file maar met een lege accu. Het woord is aan de stadspolitiek, van Amsterdam, Rotterdam, Delft, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Groningen, Almelo/Enschede, Nijmegen, Arnhem en Helmond, Maastricht en Almere, daar kan het zeker.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Met je ZEV gratis de parkeergarage in, laat je SUV maar staan

 1. anoniem zegt:

  Avatar van anoniem
  Henk, wat een plannen allemal. Maar de parkeerplaatsen zijnbij mij allen gratis.
  De SUV’s vervuilen nauwelijks als ze doen zoals Hendrik de Weerd in Saasveld. Geldt ook voor andere auto’s. Zonnebloemolie dus. (helaas allen in diesels).
  En mijn vervoermiddel vervuilt helemaal niet. Wel adem ik in die open-caleche veel roet etc. in. Kun je gen plan ontwikkelen dat fietsers daarvoor gecopenseerd worden? Of uitlaatgasvrije zones/tunnels or whatever?
  Arie

 2. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  De mens wil gereden worden, vandaar die auto’s.
  Helaas zijn auto’s op biodiesel net zo vies en slecht voor de gezondheid als de gewone diesels.

  Fietsers moeten inderdaad schone routes krijgen, die had ik al bedacht, zie http://www.dse.nl/node/view/279

  Daarnaast is er natuurlijk een maatschappelijk aanvaardbaar adem-masker nodig, maar het is nog een beetje moeilijk om het fijn stof draagbaar weg te filteren

 3. jacob hesseling zegt:

  Avatar van jacob hesseling
  wat is het verschil tuusen zev en suv ? wil het wel graag kunnen begrijoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *