Mais weg! Wat een uitzicht.

fotofotoHet mais is geoogst, het uitzicht is terug. De bovenste foto toont het uitzicht, de onderste laat de horizon zien, bij de rand van het maisveld. Het is niet alleen het uitzicht, er is ook inhoud, de ontwikkeling van de herfstkleuren in de verte bijvoorbeeld. De vogels op het veld, auto in de verte. De kerstverlichting van de woonwagenbewoners. Bij d efot was het zonnig, altijd leuker. Nu regent het. Dat geeft weer andere effecten, donkerder tinten, Zorg, is het straks wel droog als ik weg moet? Ook het fietsen in de rest van Brabant is nu een veel wijdsere activiteit geworden.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Mais weg! Wat een uitzicht.

 1. jacob hesseling zegt:

  Avatar van jacob hesseling
  mooie foto’s denk nog even overhet cijfer! Met de mais ook de foto’s weg?

 2. jacob hesseling zegt:

  Avatar van jacob hesseling
  ja, nu zie ik de foto’s ook, Mooie herfst, boom bepalend. Lopen hier ook herten rond? Goede combinatie!

 3. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Hier heb ik nog nooit herten gezien, elders in de buurt wel. En hier zijn weinig afrasteringen dus ze zullen er wel langskomen.
  Er was afgelopen jaar een overbevolking van herten of reeen. Een aantal herten is toen afgeschoten, heb ik gehoord.

 4. app zegt:

  Avatar van app
  Mooi beeld van hoe Nederland is en kan zijn. We worden meer en meer ingesloten door al dat mais. Eerst vooral in het zuiden, maar sinds de uitvinding van nieuwe soorten mais ook in het noorden.

 5. wilma zegt:

  Avatar van wilma
  Mooi land, mooie sprekende foto’s. Ik had al weleens eerder gehoord en ook zelf gezien (in Twente) hoe mais het landschap verpest omdat het uitzicht wordt belemmerd. Maar ja, we moeten wel eten en de beesten ook. groet, W.

 6. rotsbloempje zegt:

  Avatar van rotsbloempje
  Het is wel weer even wennen bij mijn dagelijkse wandelingtjes met de hond. Met name de hond is wat minder enthousiast: hij moet het nu doen met de overgebleven en gekneusde kolven op de grond. Maar morgen kan ‘ie weer rennen over uitgestrekte moddervelden.

 7. anoniem zegt:

  Avatar van anoniem
  Wilma, mais het landschap verpesten, kom nou! Je lijkt Jan Mulder (CAMU 18 okt.) wel die in z’n auto door de polder rijdt en last heeft van de windmolens. Dit lijkt een beetje nivea-syndroom.
  Heb je wel eens geluisterd naar het wuivende mais, heb je de lagen gezien (in de schaduw lager)? de kleurschakeringen. Speelde je ooit verstoppertje in de mais. Reed je ooit op de fiets naar school in de winderige, regenahtige herfst en was je blij met de beschermengel mais? Ging je at kolven jatten?
  Ik weet maar een negatief ding over mais: dat het het laatste putje was waar asielzoekers in waren gedumpt (in de emotie-oproepende publiciteit dan).
  Het loflied op de mais moet snel geschreven worden.
  (Vergeet popcorn te noemen).
  Mijn header is mais, acharme, ik ben bevooroordeeld, merk ik nu.
  Een Syrische asielzoekster: wij eten hetzelf, hier is het voor het vee, toch?
  En na een korte pauze: Ach, in Syrië worden we ok als vee behandeld… (historisch)
  Groet van tussen de kale maisvelden in Twente, met mooie luchten, houtwallenen en koeien in de wei.
  Arie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *