vliegtuig lawaaiterreur moet zijn prijs krijgen

Ik vind dat de luchtvaart, uw vliegvakanties enzo, op ongeloorloofde wijze de omwonenden van vliegvelden terroriseren. Volgens de milieujaarbalans veroorzaakt lawaai ook dodelijke slachtoffers. Met de techniek van geluids.net is dat geluid ook goed te meten. (de website werkt helaas niet in Firefox) Daarom kunnen de lawaaivervuilers vanaf nu gewoon een rekening krijgen voor hun lawaai en kunnen we hier het marktmechanisme op proberen. There is no such thing as a free holiday. Ik stel voor een prijs van 1 EUR per extra dB per overvlucht per inwoner. Dus een vlucht die 10.000 inwoners gemiddeld 5 dB extra lawaai doet toekomen, schrijft in totaal 50.000 EUR bij op de rekening van die inwoners. Voor een vliegtuig met 100 passagiers is dat 500 eur extra per vakantieganger. Is dat erg? Ik denk het niet, het is de vrije keus van de reiziger, een fietsvakantie kan toch ook? Of ze kiezen een stil vliegtuig….. Zou een zeppelin efficienter zijn dan een airbus? Het geluid moet wel boven een drempel komen, die drempel ligt vlakbij een luchthaven hoger dan op 10 km afstand. Zo woon ik in aan de rand van een dorp op ca op ca 15 km van Eindhoven Airport. En door de toenemende populairiteit van die terreurorganisatie komt het steeds vaker voor dat ik mezelf niet meer kan horen in de tuin of dat ik ‘sochtends wakker wordt van een laag overkomend apparaat. Ivm Schiphol is het helemaal niet erg, maar ik heb er niet om gevraagd, dus moet er eerst over een prijs gepraat worden. Volgens de “voorlichting” van Eindhoven Airport wijst de luchtverkeersleiding wel een route aan, maar heeft het vliegtuig een bepaalde vrijheid om langzaam of snel te stijgen. Langzaam stijgen is natuurlijk goedkoper, maar veroorzaakt meer overlast. En daar moeten dus het prijsmechanisme op loslaten.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op vliegtuig lawaaiterreur moet zijn prijs krijgen

 1. Doppie zegt:

  Avatar van Doppie
  Als fel tegenstander van geluidsoverlast door vliegtuigen, zeker in het dorp waar ik woon is het aardig om te lezen dat je toch enigzins hout kan snijden. Geld is helaas wellicht het enige middel dat begrepen of gevoeld wordt.

 2. L.R. Aalegeiz zegt:

  Avatar van L.R. Aalegeiz
  Een uitstekend plan. Een groot deel van Noord en Zuid Holland sterft af terwijl gezwel Schiphol buitensporig snel groeit. De geluidsoverlast treft honderdduizenden (!) mensen. Uit de mondhoek van politiek Den Haag zakt wat kwijl terwijl men rustig doordoezelt, ‘het gaat goed met economisch Nederland’.

 3. Klaas @ ( weblog delfzijle.o.) zegt:

  Avatar van Klaas @ ( weblog delfzijle.o.)
  In 1909 waren er in Delfzijl al ideeen over vervoer met zeppelins, zie vandaag mijn blog.

 4. Platform Vlieghinder Teuge zegt:

  Avatar van Platform Vlieghinder Teuge
  We kunnen schreeuwen wat we willen, geld eisen ook zoveel we willen. Maar volgens mij is er 1 middel, de politiek bewerken, maar dan ook echt. Blijven confronteren met hun eigen partijprogram, volgend jaar zijn er verkiezingen.
  Mails blijven sturen, partijvergaderingen opzoeken. En volhouden, zoek elkaar op en blijf allert op wat een vliegveld doet. Teuge wil een soort “Klein Schiphol” worden, dus dat gaan wij voorkomen!

 5. Henk Daalder op weg naar Kopenhagen zegt:

  Avatar van Henk Daalder op weg naar Kopenhagen
  Zie de website http://www.de10gebodenvoorea.nl/

  Daar organiseren burgers zich om de overlast in te dammen
  Reactie is geredigeerd

 6. Sandra Beijneveld zegt:

  Avatar van Sandra Beijneveld
  Dag dames en heren,

  Even een positief woord over vliegveld Teuge. Ik ben benieuwd hoelang alle zeurende en zeikende mensen die rondom Teuge vliegveld wonen, al daadwerkelijk in onze omgeving wonen. Ikzelf woon al meer dan 20 jaar op en aan het vliegveld van Teuge. Destijds wisten wij waaraan wij begonnen en zijn dan ook zeker niet, nadat wij er zijn komen wonen,in een “PLATFORM VLIEGHINDER” “(laat me niet lachen) gaan plaatsnemen.

  Ik begrijp niet, waar al deze zuurpruimen hun tijd vandaan halen om alle raadsvergaderingen, cie 28 vergaderingen, luchthavenvergaderingen, provincievergaderingen, etc etc. bij te wonen. En iedere keer om hun gal te spuiten over een paravliegtuig “dat bromt in de lucht”, een kunstvlieger (EN GEEN STUNTVLIEGER) die misschien 1 x in de week komt vliegen op Teuge, zweefvliegtuigen “DIE EEN FLUITEND GELUID MAKEN BIJ HET OPSTIJGEN OF OVERKOMEN”, straalvliegtuigen waarvan er ongeveer 2 per week binnenkomen op de baan etc etc. Zo kan ik nog wel uren doorgaan en ik merk dat ik steeds bozer wordt op deze zeer kleinschalig denkende mensen.

  Ook ik kan de NS vragen om de rails om te leggen, omdat bij een zuiderwind ik de trein kan horen. Doet toch niemand. Je weet toch waar je aan begint als je in de omgeving van een vliegveld gaat wonen!! Als alles nou nog 100 x erger geworden is in de laatste jaren, dan heb je misschien een reden om te klagen. Ik merk tot nu toe totaal geen onoverkoombaar verschil met 20 jaar geleden. Immers, je went eraan. Net als aan een trein, snelweg en noem het maar op.

  Sinds de baanverlenging vorig jaar zijn hier nog nooit zoveel roofvogels, heidevogels, zwanen, reigers, eenden, waterhoenders en nog veel meer vogels die ik niet eens bij naam ken, neergestreken. Blijkbaar omdat het een zeer mooi vogel- cq dieren-paradijs geworden is. Zelfs dhr. Geschiere, zeer fervent tegenstander van het vliegveld (TERWIJL HIJ OOK UIT HET WESTEN HIER IS KOMEN WONEN!!) heeft ‘smorgens vroeg gekonstateerd dit het toch wel een heel bijzondere en onverwachte ontwikkeling is na de baanverlenging van Teuge.

  Voorts wil ik alle vervelende, immer maar doorzeurende mensen even duiden op de werkgelegenheid op het vliegveld zelf. Al jaren verdienen gezinnen daar hun boterham. Kunnen deze mensen bij het Platform Vlieghinder een uitkering aanvragen als het vliegveld gesloten zou worden. Vergeet ook niet alle goede en leuke festiviteiten die belangeloos georganiseerd worden door alle medewerkers en vrijwilligers van Teuge voor scholen of gehandicapten uit de omgeving b.v. Young Eagles Fligth.

  Tot zover mijn opmerkingen c.q. bevindingen. Ik denk wel dat het Platform Vlieghinder Teuge er terdege rekening mee moet gaan houden dat er een Platform Pro Teuge opgericht gaat worden. Een handtekeningenlijst gaat al in het rond en het aantal loopt zeer hard op. Iedereen is het gezeur over en rondom het vliegveld goed zat. Het is belangrijk dat er ook mensen zijn die achter het vliegveld staan, zowel politiek, economisch, prive of wat dan ook.

  Ik zou zeggen, kom is genieten van de unieke zwanenpopulatie of van het mooie geronk van de Dakota die pas ons vliegveld aangedaan heeft. Als de zwanen er al geen last van hebben, wat hebben wij als mensen dan te zeuren.

  Graag tot discussie bereid. Sandra Beijneveld

 7. D. Weijers zegt:

  Avatar van D. Weijers
  Proficiat Sandra met deze mooie kolom, helemaal mee eens.

 8. Henk Daalder op weg naar Kopenhagen zegt:

  Avatar van Henk Daalder op weg naar Kopenhagen
  Het gaat hier om elke 15 min een lawaaiig vliegtuig.
  het hele jaar door, van 6 uur in de ochtend tot na 24.00 in de avond

  Dus elke dag slaapverstoring

  Niet slechts ergernis en je familie niet kunnen verstaan
  Maar gezondheidsschade, dankzij bestuurderrs die vakantie vluchten toestaan op de verkeerde plaats en tijd

 9. Ruben zegt:

  Avatar van Ruben
  mijn broertje woont naast het spoor, waar elke 10 minuten een trein langs komt, ook daar kun je op dat moment niet met elkaar praten, ook veel ergernis, en zelfs af en toe een nieuw raam omdat het weer is gescheurd door de trillingen, maar denkt u dat het zin heeft om bij de NS te klagen? hij wist het toen hij er kwam wonen, en door er te gaan wonen heeft hij zich dus eigenlijk verplicht er niet over te klagen. Als hij bezwaar tegen die trein had, zou hij toch gek zijn als hij er dan toch gaat wonen? hoop dat een ieder met deze redenatie snapt waarom ik vind dat er geen reden tot klagen is, tenzij er mensen zijn die zo rond de 100 jaar oud zijn en de tijd zonder vliegvelden heeft mee gemaakt

  en ja,ik werk op Teuge, en ik geniet van het geluid, als het er niet meer is, mag ik dan OOK komen klagen om het gemis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *