PV industrie produceert nu 1 Borssele per jaar

fotoZonnecel fabrieken drukken hun produktiecapaciteit uit in MWatt/jaar Scheuten-glas wil begin 2006 een 50MWatt fabriek in bedrijf hebben, net over de grens bij Venlo. Het japanse bedrijf Sharp is wereldwijd de grootste zonnecel fabrikant, en heeft een capaciteit van 400 MWatt/jaar. De wereld-jaarproduktie is ca 1000 MWatt/jaar, en groeit met enkele 10-tallen procenten per jaar. Laten we even aannemen dat al die geproduceerde zonnecellen ook verkocht en in gebruik genomen worden. Dat betekent dan dat er elk jaar een centrale zoals Borssele bij komt. Maar dan met echt schone zonnestroom. Want die 1000MWatt aan zonnecellen, die nu gemaakt worden, gaan elk jaar opnieuw een hoeveelheid zonnestroom produceren. Dat doen ze de komende 20 tot 30 jaar. Zomaar, zonder kernafval en terrorisme risico. Greenpeace stelde een paar jaar geleden al voor, om 1 miljard gulden te investeren in een grote zonnecel fabriek, en die gewoon aan het werk te zetten. Maar het rijk mocht niet van Europa en Shell vond olie belangrijker. Greenpeace heeft nu een rapport geschreven waaruit blijkt dat de komende jaren de werkgelgenheid in de PV industrie kan oplopen tot 2.5 miljoen banen. De PV markt groeit de komende jaren met ca 30% per jaar. Rond 2020 zal ca 200.000 MWatt geinstalleerd zijn. Dat is 200 Borssele centrales en ca 1% van de wereldvraag naar elektriciteit.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op PV industrie produceert nu 1 Borssele per jaar

 1. nicolaes zegt:

  Avatar van nicolaes
  De vraag is, wie in dit land regeert?
  Is dat de regering of het grote geld.
  Nu hebben ze zich zo in de nesten gewerkt dat door de hoge olie prijs de burgers geen geld meer over houden voor extra uitgave.
  Zodoende is het vertrouwen in dit kabinet gedaald tot 13%.
  Het zelfde is het met de huizen en hyphotheek markt.
  Er worden alleen beslisingen genomen die geld opbrengen voor staat en olie maatschapijen maar niet als het geld kost. (voorbeeld) met licht aan overdag rijden.
  Voor wat geld kost zijn genoeg voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *