Philippe Remarque wijst in de verkeerde richting

“Gezocht: held van de terugtocht.” De kop heeft meteen al een negatieve lading. Het gaat over een paginagroot artikel in “het Betoog” van de volkskrant van zaterdag 24 sept. De strekking is Remarques kennelijke acceptatie dat alles slechter gaat worden en dat “iemand” een politiek leider daar leiding aan moet geven. Ik bestrijd deze negatieve houding. OK, we zijn in oorlog, op velerlei fronten, maar waarom terugtrekken? Beter kunnen we het hebben over welke aanvallen we zullen inzetten. Laten we beginnen met BOTS, Benen Op Tafel Sessies. De ondemocratische houten koppen van de coalitie moeten we op zijn minst bestrijden met goede Blogs, hier en in de krant. Laat de samenleving spreken. Dat geeft meedenkers, en ze zijn hard nodig. Onze regering werkt onze samenleving naar het putje, en zeggen ze erbij, “we moeten nu stevig doorpakken”. De economische teruggang moeten we bestrijden met investeringen, in nieuw leven in het bedrijfsleven, bij voorkeur dat deel dat niet zomaar een activiteit verplaatst naar een lage lonen regio. Het type bedrijf dat dicht bij de klant zit, klein MKB. MKB, daar zit de meeste groeikracht in onze samneleving. Geen 60 maar 600 miljoen aan innovatie vouchers voor het MKB. Dus, Philippe, geen held van de terugtocht, maar mensen met een positieve visie op de nabije toekomst in Nederland. Die hun mening willen uitdragen, en open staan voor verbetering van hun voorstellen. Die de discussie voor verbeteringen aan willen gaan, ipv “werken aan” achteruitgang. Je moet eerst bedenken welke (maatschappelijek) investeringen nuttig zijn, welke kant onze samenleving op kan groeien. Voordat je kiest wat je afbouwt. Merk op dat ik het niet heb over welke leider nodig is, of welk profiel zo iemand moet hebben. Het is oorlog, en iedereen is soldaat, en moet weten dat slim werken, nuttiger is dan harder werken. Zo wil ik weer eens pleiten voor verplichte innovatie uren, onder werktijd. Geen verplichte arbeidstijdverkorting, maar wel de plicht om na te denken hoe we slimmer kunnen werken. En de negatieve sfeer kunnen ombuigen, naar goed betaald werk voor iedereen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Philippe Remarque wijst in de verkeerde richting

  1. Eva zegt:

    Avatar van Eva
    N.a.v. stuk zaterdag j.l. raad ik Philippe aan weer eens verliefd te worden. Dan kan ie vast wel weer genieten van de leuke dingen van het leven.

    Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *