Nationaal debat EU, het kàn zo simpel, JP

Het is te prijzen dat de premier een beeld wil krijgen van de mening in het land over de EU. Dat zij hij in netwerk/den haag. Daar is echt een simpele oplossing voor: – Open een forum en zet er een aantal moderatoren op. – huur voldoende servercapaciteit in… – Vraag de pers er over te schrijven en te interviewen – Verklaar als politiek dat je de conclusies van het internet forum zeer serieus zult nemen. – Geef aan hoe dat te controleren is. – Laat de tweede kamer af en toe de belangrijkste conclusies van het forum bespreken – Laat ze vragen en stellingen opwerpen. – Wellicht hebben ze de moed om mee te praten in het forum, evt anoniem. Klaar! Dan krijg je een beeld van de mening in het land. Die echte mening kan verder worden beklonken met een referendum. Bijvoorbeeld over de speerpunten wat we met en in de EU willen. Misschen is de hoge bijdrage wel acceptabel, als we vinden dat dat geld in de juiste dingen wordt geinvesteerd. Dus over een pakket strategische en taktische besluiten. Dan wordt de EU van ons. Wacht niet op de verkiezingen. Laat die over de integrale afweging en keuzes gaan. Inclusief hoe de politiek de EU belangstelling en richting oppakt. Want dat moet een continu meestuur proces worden. Vooral ook omdat de haagse politek nog wat minder ver van de burger staat dan die onzichbare europarlementariers.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nationaal debat EU, het kàn zo simpel, JP

 1. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Het punt is natuurlijk dat die volksvertegenwoordigers de burger niet serieus nemen.
  Ze zullen proberen te vermijden te beloven dat ze de uitkomst van een debat of referendum zullen overnemen.

 2. jacob hesseling zegt:

  Avatar van jacob hesseling
  helemaal mee eens, gewoon rustig verder praten! Of dit kabinet en deze europese commissie het juiste forum zijn betwijfel ik, maar Europa blijft toch nog wel even behelpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *