Macht corrumpeert ook Balkenende

fotoOnder het mom voor de héle maatschappij goed te doen, heeft de coalitie vooral de eigen veronderstelde achterban bevoordeeld. Volgens Jan Mulder werd de premier vastgediscusieerd tijdens de algemene beschouwingen. Hij stond met zijn mond vol tanden. Maar omdat ze vooraf de meerderheidsgelederen hadden dichtgetimmerd, was dit arrogante lachje de reactie. Ze hebben onderling wat cadeautjes verdeelt, dat was tevoren uitonderhandeld. Een sociaal slimme regeringsleider, had ruimte gemaakt om ook wat wensen van de oppositie te verzilveren. Op argumenten van de oppositie werd niet ingegaan, waarom zouden ze, arrogant als ze doen. De absolute meerderheid van de coalitie in de kamer maakt gemakzuchtig. Het negeren van valide voorstellen van de rest van het volk wekt uitsluitingsgevoelens. En dat leidt weer tot meer geweld in de samenleving.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Macht corrumpeert ook Balkenende

  1. Tijdrover zegt:

    Avatar van Tijdrover
    Mooie term van Mulder. Want losdiscussieren is verkieslijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *