Leefbaar wethouders Eindhoven stappen op

Een wethouder die opstapt voordat de interpellatie begint. Is die schuldig? Nee, dat gaan ze in Eindhoven verder onderzoeken, eerst een quick scan en vervolgens een diepgaander onderzoek. Leefbaar wethouder Pastoors, van o.m. RO, had bouwbedrijf Moeskops een heel grote opdracht gegund in een uitbreidingswijk. Moeskops stond echter met zijn offerte op de 31ste plaats. Toch kregen ze de opdracht van Leefbaar wethouder Pastoors. Verder zijn er nog wat onduidelijkheden met reizen naar zuid Frankrijk, door o.m. de wethouder. Niet alle hotel rekeneningen en taxikosten zijn gedeclareerd. Het lijkt of die door een derde zijn betaald. En er was ook al nogal was ophef ontstaan over de verkoop van een mooi gelegen bedrijfspand in de stad aan iemand van de familie Moeskops. Genoeg reden voor een interpellatie vond oppositiepartij Groenlinks. Onder de link zijn hun vragen te vinden, en daaruit blijkt, dat de vraag stellen al het (halve) antwoord is. Wethouder Patoors heeft de interpellatie niet afgewacht en is afgetreden, ook omdat hij geen steun kreeg van de andere wethouders en burgemeester. Was dat om de publieke interpellatie antwoorden binnenskamers te houden? Een publieke functionaris hoort bij dit soort publieke veantwoording niet te duiken. Zijn collega Leefbaar wethouder is solidair ook afgetreden. Hun partij was de enige in de gemeenteraad die het interpellatieverzoek niet steunde. Het bericht op de gemeentelijke website. De raadsvergadering van Eindhoven is realtime te volgen op het internet. En ook in het videoarchief na te kijken. De link staat òòk op bovenstaande pagina. Mocht hij niet meer werken, navigeer dan naar “Raad in Beeld” op de eindhovense website.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *