Greenspan: VS is controle over begroting kwijt

Het moest geheim blijven: Greenspan, gaf tegenover zijn franse collega toe dat de VS de regie kwijt zijn over hun begrotingstekorten. Je zult maar grote bedragen hebben geleend aan de VS. Zoals veel van onze pensioenfondsen. Nu is dit slechts bezorgdheid van een bankier wiens vak het is om gierig met de budgetten om te gaan. Maar de realiteit is dat de VS in korte tijd echt grote bedragen aan het uitgeven zijn. – De oorlog in Irak, honderden miljarden dollars. – De wederopbouw in de regio New Orleans 100 tot 200 miljard. Als je al een begrotings tekort hebt en je geeft nog eens 400 miljard uit, dan moet dat ergens geleend worden. En de rente betaald. En andere afbtalingen wellicht uitgesteld. U ziet het wel, ik ben geen econoom. Maar ik vind dit bericht zeer verontrustend. Zoiets als wanneer het bedrijf waar je salaris vandaan komt, meldt dat ze geen invloed meer hebben over hun inkomsten. Krijg je dan nog wel salaris de volgende maand? Meer op de CNN website

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Greenspan: VS is controle over begroting kwijt

 1. DoubleU zegt:

  Avatar van DoubleU
  Je vergeet de zoveel miljard die Bush ook nog even gesnaaid heeft voor een nieuwe vlag op de maan, Henk.

 2. Marc zegt:

  Avatar van Marc
  Met andere woorden, Als die amerikanen niet meer belasting gaan betalen kan de gewone Nederlander fluiten naar zijn zuurverdiende pensioen? & Nederlandse werknemers financieren oorlog in Irak.

 3. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  De VS kan ook minder geld verspillen.
  Ik hoorde laatst een commentator zeggen dat de VS geen oorlog met Irak willen, mede omdat dat weer teveel geld zou kosten.

  De vraag is ook of opnieuw naar de maan willen, wel de meest optimale investering is in nieuwe techniek.
  Met satelieten iets voor de aarde doen lijkt mij een stuk lucratiever geweest de afgelopen 30 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *