De oren laten hangen naar ambtenaren

De net afgetreden wethouder Pastoor uit Eindhoven vindt zelf dat hij krachtdadig is opgetreden. Zijn ambtenaren deden dat dan kennelijk niet, zou je kunnen concluderen. Die ambtenaren hadden in een aanbesteding, een lijst met aannemers gemaakt voor een groot bouwproject. Welk bedrijf kon het beste de bouw van een grote wijk aan? Om te bepalen welke offerte het beste is, zijn vooraf beoordelingsregels afgesproken. Uit de krant is af te leiden dat de ambtenaren die regels correct hebben toegepast. En het door de wethouder uitgekozen bedrijf kwam op de 31 ste plaats. Het bedrijf dat volgens de regels de beste offerte had ingediend, had natuurlijk gekozen moeten worden. Dat was ook het “dienstadvies” van de ambtenaren. Maar de afgetreden wethouder wilde zijn oren niet naar dat advies laten hangen. En koos de op 30 na beste offerte. Hoeveel duurder of slechter zou die op 30 na beste offerte zijn geweest? In een brief schrijft de rest van het Eindhovens college dat ze niet twijfelen aan de oprechtheid van de afgetreden wehouder. Maar dat hij een nieuw ambtelijk selectieadvies had moeten vragen, of bijv. tot een loting had moeten besluiten. Het eindhovens dagblad meldt dat de ambtenaren en de wethouder het pertinent oneens bleven over de lijst met beste offertes. Vervolgens heeft de wethouder zijn favoriete bedrijf van de 31ste plaats op de eerste plaats gezet. Hij wilde krachtdadig een eigen, ondoorzichtige, keuze maken en die bleek opzichtig partijdig.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *