De Geus: we moeten weer harder stompen….

fotoNiet harder maar slimmer, meneer de Geus. Geloof niet de markt-fundamentalisten in den haag, maar mensen die de kennis-economie echt begrijpen. Sla ook collega Brinkman even over. Met 1% van de begroting telt die toch niet mee. Zoek nieuwe geluiden, dan heeft u de komende jaren nog wat leuks te doen. Hard doortrappen is OK, maar wel kijken waar we naartoe gaan. En òm die putjes heen fietsen, niet erin, waar jullie in den haag op aansturen. Het zal wel niet bewust zijn dat jullie ons land de put in willen rijden, maar je ziet zelf kennelijk niet, hoe visieloos het is, daar onder de kaasstolp. U, minister van sociale zaken, bent eigenlijk minster van oorlog, in de oorlog in de kenniseconomie met lage lonen regio’s. U heeft de manschappen die er toe doen, de WW’ers. Laat ze niet zomaar de straat vegen of billen, maar laat ze innovatieve klussen gaan doen. Dan wordt er op termijn meer geld verdiend. We moeten harder groeien dan de markt, daarom moeten we slim gaan doen. Omdat u toch even bent uitgeregeerd, investeer uw tijd slim. Kom eens elke maandag in Brainport Eindhoven rondneuzen, niet bij de opgewonden standjes, de burgemeesters, kvk en bedrijfsverenigingen, maar bij MKB bedrijven. Tenminste als je bereidwillige bedrijven kunt vinden. Niet elke politicus heeft een positief image. Tip: zoek bij bedrijven kleiner dan 10 tot 50 medewerkers, daar zit de meeste groeikracht. Het soort MKB bedrijven dat bereid en in staat is bestaande, al dan niet nieuwe kennis te gaan gebruiken en toe te passen. En daarmee hun activiteiten te verbeteren en uit te breiden. Nog een tip: op www.mooiweerwerk.nl, ziet u een methode om met WW’ers, nieuw werk te creeren, dan hoeft u ze niet een lege arbeidsmarkt op te duwen, maar kunt u ze door een zuigende arbeidsmarkt laten opnemen.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

6 Reacties op De Geus: we moeten weer harder stompen….

 1. Jeroen zegt:

  Avatar van Jeroen
  Een mooi initiatief dat zeker steun verdient ! Hoeveel medestanders heb je al ?

 2. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Er zijn nog geen actieve mede-standers.
  MKB ondernemers schrikken terug voor het binnenhalen van een vreemde, om aan hun nieuwe ideeen te werken.
  Reintegratie bedrijven willen geen concurrentie. Die worden ook al rijk van niets doen.
  En politici en bestuurders hebben geen aandacht voor iets dat niet met starters of grote bedrijven te maken heeft.

  Toch denk ik dat dit de truck is, ondernemers verleiden tot het bedenken van een uitdagende vraag/klus, waar hij zelf niet aan toe zal komen, maar waar zijn bedrijf wel wat aan heeft, als het uitgewerkt of uitgezocht zou worden.

 3. Jeroen zegt:

  Avatar van Jeroen
  Heb je al contact gehad met http://www.ikwilwerken.nl ?

 4. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  Ik wil werken werkt alleen voor zichzelf.
  Ook daar geen respons

 5. Jeroen zegt:

  Avatar van Jeroen
  Dat vind ik nou jammer. Maar kun je nou niet binnen een organisatie je plannen realiseren ?

 6. Helena zegt:

  Avatar van Helena
  Goed stukje! De Geus (en met hem het hele kabinet) denkt alleen aan cijfers, niet aan de mensen die achter de cijfers zitten. Hoera, er zijn weer minder WAO-ers! Dankzij de herkeuring (volgens de SP is de herkeuring bij het UWV een soort Lourdes geworden, vind ik leuk bedacht!). Maar dat worden vervolgens weer WW-ers… waar is het werk?? Zo kan ik ook beleid maken. Doe eens wat met de creativiteit van mensen en met hun talenten, Minister De Geus.
  Die reïntegratiebureaus helpen ook voor geen meter!
  Sorry voor de lange reactie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *