De bananen omroep van CDA, VVD en D66

De omroep moet anders georganiseerd worden. Amusement en journalistiek apart. Dat lijkt de officiele lijn van de regering. De omroep protesteert, want het komt er eigenlijk op neer dat de NPS, met NOVA en Buitenhof moeten verdwijnen. Waarom dat is dat maakte CDA’er duidelijk in het TV programma BvD. Eigenlijk viel hij door de mand, want met zijn argumentatie maken ze van ons land een bananen republiek. Het komt er op neer dat ze de NPS programma’s te links vinden en dat ze daarom maar moeten verdwijnen. Dat is dan D66 in actie, onze Democratie voorvechter, die de onafhankelijke journalistiek, de nek omdraait. Onafhankelijke journalistiek, is essentieel voor echte democratie. Betere invloed instrumenten zou ook werken, maar bijnaniet zonder onafhankelijke journalistiek. Er is een “genootschap van hoofdredacteuren” Dat schreef de staatssecretaris van bananenbeleid een brief, met daarin de zinsnede: De ingreep bedreigt in deze vorm naar de mening van het Genootschap het voortbestaan van een aantal journalistiek onafhankelijke en opiniërende tv-programma’s. Het mag niet zo zijn dat als gevolg van deze plannen producties zoals NOVA, Buitenhof, Zembla en Andere Tijden sneuvelen. Al het gedoe komt voort uit het idee dat gewone zenders zullen ondersneeuwen als veel video makers via internet heel veel programma’s zullen gaan aanbieden. Je kunt dan straks zappen tussen de huidige kanalen èn talloze video bronnen op internet. Dit weblog biedt ook die mogelijkheid, maar tot nu toe gaat het hier vooral om tekst. Maar in de grote media is het nog lang niet zover, er is ook nog zoiets als journalistieke inspanning om goede programma’s te maken. TNO concludeert dan ook negatief over een WRR rapport, waarop bananen Medy haar censuur-beleid baseert. TNO: WRR-rapport ‘Focus op functies’ slechte basis mediabeleid De WRR stelt vast dat een toekomst met een volledig geconvergeerd medialandschap nabij is en dat afzonderlijk beleid voor verschillende distributiekanalen niet meer van deze tijd is. Volgens TNO loopt de WRR daarmee ver voor de muziek uit. Het huidige landschap is niet gebaat bij een beleid dat van een nog niet gerealiseerde toekomst uitgaat.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op De bananen omroep van CDA, VVD en D66

  1. Blauw Oog zegt:

    Avatar van Blauw Oog
    Opvallend. Een scheiding van journalistiek en amusement gaat naar mijn idee lijnrecht in tegen de trend die momenteel in het complete media-landschap gaande is. Amusement en journalistiek raken juist steeds meer met elkaar verweven.

    Dat programma’s als Nova of Zembla bovengemiddeld links zijn, is een waarheid als een koe. Maar dat kun je ook veranderen zonder dat je die programma’s de nek omdraait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *