Burgers gebruiken steeds vaker geweld

Het is dat de C1000 gratis Telegraven uitdeelde, anders had ik deze kop in die krant nooit gezien. De Telegraaf duikt meteen in de criminaliteitscijfers. Ik denk dat er iets anders aan de hand is. Het is een weak signal van een fundamenteel probleem, steeds meer uitzichtloze armoede in ons land. De volkskrant heeft er een onderzoek naar laten doen. Maar niet de armoede is het probleem, het gebrek aan innovatie en het gebrek aan stimulatie van innovatie is het probleem. De VVD’er van Aartsen gaf New York als wenkend perspectief, in de VS leven echter nog meer mensen onder het sociaal minimum dan hier, ook procentueel gezien. Van Aartsen moet zijn vakantiegevoel niet verwarren met het meerderheidsgevoel in de kamer, dat is een corrupt gevoel. Het is niet genoeg als mensen met een uitkering “bezig” zijn. Er moet meer goed betaald werk komen. Werken voor te weinig geld, blijft uitzichtloos. De verdiencapaciteit van ons land moet omhoog. Dat betekent voor ieder van ons dat we niet harder maar slimmer moeten willen werken. Dan zijn mensen zinvol “bezig” en krijgen ze uitzicht op meer welvaart. Zien ze eerder de zin in van meer bijscholing en zijn ze nog beter in staat beter betaald werk te doen. Innovatie stimuleren is de sleutel om dit proces op gang te krijgen. Daarom is het te gek dat er slechts 60 miljoen voor innovatie vouchers op de begroting staat. We zijn in een economische oorlog verwikkeld met lage lonen regios, en de begroting van EZ is 1% en die van defensie 5% dat zou op zijn minst andersom moeten zijn.

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Burgers gebruiken steeds vaker geweld

 1. Jeroen Mirck zegt:

  Avatar van Jeroen Mirck
  Prima krant, De Telegraaf. Vooral de financiele katern.

 2. Jeroen Mirck zegt:

  Avatar van Jeroen Mirck
  Prima krant, De Telegraaf. Vooral de financiele katern.

 3. Jeroen Mirck zegt:

  Avatar van Jeroen Mirck
  Hmmm, ik had dit toch echt maar één keer ingetikt…

  Maar nu ik toch weer reageer: wie legt het verband tussen uitzichtloze armoede en het toepassen van geweld: De Telegraaf of jijzelf? Dat kan ik uit je woorden niet goed opmaken. De link tussen armoede en innovatie vind ik ook erg vergezocht. De armoede komt namelijk vooral voor onder lager opgeleiden, die op het gebied van innovatie niet zo bijster veel bij te dragen hebben.

 4. henk daalder zegt:

  Avatar van henk daalder
  De telegraaf komt niet verder dan de criminaliteits cijfers.
  Ik leg het verband tussen “uitsluiting” en “steeds meer geweld”

  En als oplosser stel ik meteen maar een oplossingsrichting voor, meer aandacht voor de verdiencapaciteit van de nederlandse samenleving.
  Onze overheid knijpt in de regelingen, met de bedoeling, meer mensen de arbeidsmarkt op te jagen.
  Maar daar is toch geen werk voor ze, en als ze wat vinden is het op zijn best bezigheidstherapie.
  Er moet meer nuttig werk komen, waar mensen meer bij verdienen.
  Daarvoor moet “de economie” aantrekken, of eigenlijk “opgeport” worden
  dat verzuimd onze regering helaas.
  Maar innovatie investeringen zouden wel kunnen helpen.

  Ik denk dat dat begint bij meer werk voor hoger opgeleiden en hoop dat dat ook meer werk voor lager opgeleiden zal opleveren.

  In d eregio Eindhoven zijn evenveel hoger opgeleiden werkloos dan er werken op het Philips Natlab en de TUE. Dat is onbenut intellect. Het MKB zou er zijn voordeel mee kunnen doen. Maar dan moeten ze wel zelf , vanuit hun bedrijfsactiviteiten een nieuwe ontwikkel-richting moeten kiezen. Zie http://www.mooiweerwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *