Bloggende bestuurders ‘moeten’ op vragen ingaan

Minister Brinkman heeft ook een weblog/weeklog. Wie daar vragen stelt in een reactie, heeft eigenlijk bijna recht op een officiele reactie. Dat blijkt uit een artikel van juriste Aline Klingenberg. Laat ik nu mijn reactie op een van de blogs van Brinkman in vragende vorm hebben gegegoten. Ze staan er nu bij, publiekelijk. Er is nog een voorwaarde, de bloggende bestuurder moet in zijn eigen reacties wel enige interactie tonen. Of dat doen in vervolg blogs. Dan is er sprake van echte communicatie en heeft de bestuurder een nieuw officieel communicatie kanaal. Dan behoren vragen van anderen, behandeld worden als officiele brieven gericht aan de bestuurder. Reageert hij helemaal niet op wat er op het blog gebeurt, dan is dat blog ook niet meer als een prikbord voor persberichten van een of andere PR afdeling. Een van mijn vragen was wat EZ zou doen als ze 6 keer meer geld hadden en dat allemaal zouden (laten) investeren in innovatie. Ik ben benieuwd naar de antwoorden. Deze infornmatie heb ik overigens gevonden via het weblog van “de stem van” oid, maar die is nu even onvindbaar. Hier is het artikel van juriste Aline Klingenberg

Dit bericht is geplaatst in guldenlijn. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bloggende bestuurders ‘moeten’ op vragen ingaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *